SØG HER - TITEL, FORFATTER ELLER ISBN
 E-bog
Banko!

Pris:   DKK 144,95
Se leveringsbetingelser

Banko! (E-bog)

Af Dennis Drejer,Jan Løfberg
Banko! afspejler de mange sider af tallotterispillet, som de fleste danskere har prøvet at spille. For mange bankospillere er de daglige, ugentlige eller månedlige spilleaftner et socialt højdepunkt, hvor samværet om tallenes magiske udtrækning giver en sitrende stemning i hele hallen. Banko er såmænd også en alvorlig sag. På landsplan spiller 400.000 stadig banko, og den årlige omsætning er på over en milliard kroner.

I Banko! fortæller Peter & June Belli, Keld & Hilda Heick og Suzanne Bjerrehuus om deres folkelige gennembrud på tv-skærmen i 80erne. Det var også på den tid, at Otto Leisner og Jørgen de Mylius introducerede banko på DR, og den dengang ukendte nuværende overborgmester Frank Jensen kickstartede sin politiske karriere som bingovært i Aalborg.

Banko! gennemgår i detaljer forskellene på de mange banko- og bingospil, og der trækkes historiske linjer tilbage i tiden. Spillets enorme popularitet tog for alvor til i 60erne, da den legendariske Banko- Carl rejste land og rige rundt med sine bankoshows. Her fortæller Banko-Carl sin utrolige historie.

Banko! vrimler med anekdoter og skildringer af Anders Lund Madsens Tillidsbingo, SIFA TV Bingo med Peter Skram og TV2-satsningerne Zulu Bingo og Bingo Banko. Og der er fyldige reportager fra helt almindelige bankospil rundt om i Danmark krydret med særlige former som walkie-talkie banko, bankospil til søs og bilbingo.
Scroll to top